Kortfattat om Mölnbo


I Mölnbo finns en pendeltågsstation som gör att du kan ta dig till Södertälje på ca 15 min. Intill pendeltågsstationen finns en infartsparkering med 35 platser.

Näringslivet i Vårdinge omfattar över 70 företag i Mölnbo inom bl.a. bygg, juridik, ekonomi och lantbruk, däribland några antroposofiskt inspirerade företag. Här finns kombinerad butik och restaurang, som är naturliga samlingspunkter för orten. Utanför centralorten finns en vuxenskola – Vårdinge Folkhögskola.

Vårdinge har en för- och grundskola, Mölnboskogens förskola med ca 100 barn och Mölnboskolan med ca 140 elver i årskurs F-6. Under 2009 finns sju grupper av skolelever år F-6, med utbildad personal i alla grupper. F-klassen är totalintegrerad med skolan. Det finns fyra fritidsavdelningar med klubbverksamhet. En rektor finns för hela verksamheten, även förskolan. Personalen kan tillsammans med eleverna välja och påverka innehållet under arbetsdagen. I anslutning till skolan finns också kommundelens bibliotek.

bergasjon

I Vårdinge är det föreningarna som organiserar en mycket stor andel av ortens aktiviteter. Under sommaren kan man besöka Bergabadet som är en omtyckt plats där Sörmlandsleden passerar. För dig som gillar att idrotta så finns Mölnbo IP med fotbollsanläggning och anslutande elljusspår.

 

logo
Facebook Pagelike Widget
KONTAKTA OSS

Vårdingerådet
c/o Christian Nielsen
Lillvägen 4
153 60 Mölnbo

E-post: info@molnbo.com
Bankgiro: 435-8693

Copyright © VÅRDINGERÅDET 2016

Vårdingerådet

Vårdingerådet